Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату09.02.2024, 09:20

Стійкість держави і суспільства до різноманітних загроз та небезпек: Представники Апарату РНБО України взяли участь у консультаціях

Image 2024-02-09.jpegУ Кракові (Республіка Польща) 6-7 лютого відбулися консультації, організовані спільно Урядовим офісом координації європейської та євроатлантичної інтеграції, Офісом оборонного співробітництва Посольства США в Україні та американським Інститутом урядування у сфері безпеки (ISG).
У консультаціях взяли участь представники Апарату Ради національної безпеки і оборони України: заступник керівника Апарату Ради Андрій Демартино, керівник служби з питань безпеки критичної інфраструктури Ірина Тимошенко, заступник керівника служби з питань стратегічного планування та аналізу Олександр Челак.
Консультації були спрямовані на підтримку зусиль України у розбудові культури готовності та стійкості держави і суспільства до різноманітних загроз і небезпек. Під час консультацій представники 14-ти державних органів мали змогу обмінятися досвідом з американськими фахівцями, а також високопосадовцем шведського Агентства цивільних надзвичайних ситуацій.
Українські експерти ознайомилися з законодавством та національними практиками США й Швеції у сфері оцінки та перевірки спроможностей щодо забезпечення готовності: запобігання, захист, мінімізація, реагування та відновлення. Також вони обговорили можливості впровадження в Україні національної програми навчань й запланували нові спільні заходи для розвитку співпраці.