Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату22.03.2024, 19:25

Президент України провів Ставку, присвячену ситуації в енергосистемі

Stavka_22032024.jpegУсі доповіді на Ставці Верховного головнокомандувача були присвячені ліквідації наслідків російського обстрілу.

Президент України Володимир Зеленський у п’ятницю, 22 березня, провів засідання Ставки Верховного головнокомандувача, яке було присвячене ситуації в енергосистемі після масованого удару з боку російської федерації.

«Харків та область, Запоріжжя, Дніпро, Хмельницький та область, Кривий Ріг, Сумщина, Полтавщина, Одещина, Вінниччина, Франківщина та всі постраждалі міста й громади. Заслухав звіти про перебіг відновлювальних робіт, підключення будинків до світла, води й тепла. Забезпечення людей тимчасовим житлом та всією необхідною допомогою», — зазначив Президент.

Володимир Зеленський акцентував, що під час засідання звітували про перебіг відновлювальних робіт, підключення будинків до світла, води й тепла. Забезпечення людей тимчасовим житлом та всією необхідною допомогою.

За його словами, голови правління «Укренерго» Володимир Кудрицький та «Нафтогазу» Олексій Чернишов доповіли про стан енергосистеми й першочергові кроки щодо її зміцнення та подальшого захисту. Головком Олександр Сирський і командувач Повітряних сил Микола Олещук повідомили про роботу ППО в ці два дні, коли відбулися масовані обстріли.

«Ставка ухвалила кілька закритих рішень, відзначив глава держави. Але по-справжньому захистити Україну може лише рішення партнерів надати достатню кількість сучасних систем ППО», — підкреслив Президент.