Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату20.05.2024, 11:09

В Апараті РНБО України обговорили нагальні питання книговидавничої галузі України в умовах воєнного стану

WhatsApp Image 2024-05-20 at 11.10.28.jpeg17 травня 2024 року за дорученням Секретаря РНБО України Олександра Литвиненка в Апараті Ради національної безпеки і оборони України під головуванням керівника служби з питань інформаційної безпеки та кібербезпеки Наталії Ткачук відбулася міжвідомча нарада щодо збереження виробничих потужностей книговидавництв та друкарень в умовах воєнного стану.

У заході взяли участь представники Апарату РНБО України, Міністерства культури та інформаційної політики, Міністерства освіти і науки України, Державного комітету телебачення та радіомовлення України, Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, ГС «Українська асоціація видавців і книгорозповсюджувачів», ДП «Український інститут книги», АТ «Укрзалізниця» та ОВА.

«Українська книга – це інструмент збереження та передачі історичної спадщини, національної ідентичності, важливий елемент нашої освіти і науки, інформаційної стійкості. Зараз видавнича галузь, як й інша інформаційна інфраструктура, зазнає постійних руйнівних атак з боку країни-терориста, тож збереження наших видавничих потужностей є вкрай важливим»», – зазначила керівник служби з питань інформаційної безпеки та кібербезпеки Наталія Ткачук.

Під час наради було обговорено актуальну ситуацію та загрози функціонування видавничої сфери в умовах повномасштабного вторгнення рф, питання релокації видавництв книжкової продукції і друкарень із зони активних бойових дій, а також сценарії реагування на наявні виклики та створення механізмів підтримки галузі.