Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату06.06.2024, 15:33

НКЦК виступив партнером Paris Cyber Summit

NKCK_2_06062024.jpegНаціональний координаційний центр кібербезпеки при Раді національної безпеки і оборони України виступив партнером Паризького кібербезпекового саміту Paris Cyber Summit, що відбувся 3-5 червня у Франції. Саміт став платформою для обговорення останніх досягнень та викликів у сфері кібербезпеки. Зокрема ключовою темою форуму винесли питання «Чи може штучний інтелект змінити кіберполітику?». У заході брали участь урядовці європейських країн, провідні експерти галузі, представники приватного бізнесу.

Під час свого виступу керівник служби з питань інформаційної безпеки та кібербезпеки Апарату РНБО України, секретар НКЦК Наталія Ткачук поділилася уроками, що здобула Україна у кібервійні.

NKCK_4_06062024.jpeg«Кіберагресія країни-терориста передувала повномасштабному військовому вторгненню, тож будь-яка війна, яку розпочне росія, почнеться з кібератак. І сьогодні ми бачимо, що росія вже розпочала неприховану кіберагресію проти країн ЄС та НАТО. Тому постала нагальна потреба у більш рішучих спільних заходах протидії», – підкреслила Наталія Ткачук.

Секретар НКЦК подякувала країнам-партнерам, міжнародному та вітчизняному бізнесу, кіберволонтерам за підтримку України у розбудові кібербезпекових спроможностей та відсічі агресії в кіберпросторі. Також вона наголосила на важливості своєчасного обміну інформацією про кіберзагрози.

NKCK_1_06062024.jpg«Інформаційний обмін ефективний тоді, коли його результатом є, в першу чергу, недопущення реалізації кібератак або руйнування cyber kill chain зловмисників. В умовах війни немає часу зволікати із цим», – акцентувала Наталія Ткачук.

NKCK_3_06062024.jpegУ рамках візиту відбулася робоча зустріч Наталії Ткачук з Командувачем Французького кіберкомандування генерал-майором Аймеріком Боннемезон. Ця зустріч підкреслила важливість двостороннього співробітництва та обміну досвідом між країнами для боротьби з кіберзагрозами, зокрема з боку російської федерації.

Крім того, Секретар НКЦК провела низку робочих зустрічей на високому рівні з французькими посадовцями. Ці дискусії були спрямовані на зміцнення міжнародного співробітництва у сфері кібербезпеки, розвиток державно-приватного партнерства та посилення роль України у розбудові колективної кіберстійкості ЄС.