Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату22.07.2024, 11:05

Сергій Демедюк: Працевлаштування ветеранів допоможе забезпечити надійний захист Національної системи кібербезпеки України

2207241.jpegНаціональний координаційний центр кібербезпеки при Раді національної безпеки та оборони України, Міністерство у справах ветеранів України та CRDF Global в Україні за підтримки Державного департаменту США втретє провели навчання ветеранів та ветеранок за програмою реінтеграції «Кіберзахисники».

2207242.jpegУчасники впродовж п’яти місяців здобували знання та навички у сфері кібероборони та кіберзахисту для подальшого працевлаштування у державному та приватному секторах України. Навчання завершилось проведенням змагань з кібербезпеки (CTF) та церемонією нагородження випускників.

2207248.jpeg«Досвід США та Ізраїлю показує, що такі програми як «Кіберзахисники» є ефективними у забезпеченні ветеранів новими професійними можливостями, що сприяє їх успішній інтеграції в цивільне життя. Реінтеграція ветеранів є важливим кроком у підтримці тих, хто ризикував своїм життям заради захисту України. Адже вони володіють унікальними навичками, такими як стратегічне мислення, рішучість та витривалість, що є незамінними,2207243.jpeg особливо у сфері кібербезпеки. Крім того, сьогодні існує гострий дефіцит фахівців з кібербезпеки у всьому світі і Україна не є виключенням. Працевлаштування ветеранів допоможе не просто заповнити попит у сфері, а й забезпечити надійний захист Національної системи кібербезпеки України», – вважає заступник Секретаря РНБО України Сергій Демедюк.

2207247.jpegЗа час роботи проєкту «Кіберзахисники» понад 100 ветеранів та ветеранок успішно завершили навчання, що дозволило їм суттєво покращити свої теоретичні знання та практичні навички у сфері кібербезпеки. Завдяки цьому вони стали більш конкурентоспроможними на ринку праці як у державному, так і в приватному секторах.

«Метою цього проєкту є надання безкоштовної комплексної підтримки для ветеранів та ветеранок на їх шляху до нових кар'єрних можливостей у сфері кібербезпеки. Навчальна програма включає регулярні заняття для практичного закріплення теоретичного матеріалу,2207245.jpeg інтенсивне вивчення англійської мови, професійні консультації щодо кар'єрного росту та психосоціальну підтримку. Це надзвичайно важлива та унікальна ініціатива не лише для ветеранів і ветеранок, а й для захисту і розвитку нашої країни у цифровому просторі», – розповів регіональний директор CRDF Global в Україні Михайло Верич.

2207246.jpeg Директор Департаменту цифрового розвитку та трансформації Міністерства у справах ветеранів України Надія Адаменко зазначила, що Мінветеранів має на меті розширювати можливості для ветеранів та ветеранок. «Опанування випускниками програми професійних знань і навичок сприятиме кар’єрному успіху у сфері кібербезпеки у державному та/або приватному секторі України. Ті, хто ще вчора обороняли країну від ворогів, сьогодні продовжують завдання, захищаючи її від зовнішніх загроз, які є у цифровому світі».

2207244.jpeg

 Програма «Кіберзахисники» започаткована Фондом цивільних досліджень та розвитку США (CRDF Global) спільно з Національним координаційним центром кібербезпеки при Раді національної безпеки і оборони України та Міністерством у справах ветеранів України та реалізується за стратегічної та фінансової підтримки Управління з координації надання допомоги США країнам Європи та Євразії Державного департаменту США.