Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату30.08.2024, 15:09

Представники Апарату РНБО долучилися до навчання в рамках проєкту «Захист критично важливої радіологічної інфраструктури України»

202408302.jpegПредставники Апарату РНБО України взяли участь у практичному семінарі щодо підготовки тренерів з розробки і фасилітації командно-штабних навчань з фізичного захисту високоактивних радіологічних джерел об’єктів критичної інфраструктури.

Захід відбувся в рамках проєкту «Захист критично важливої радіологічної 202408301.jpegінфраструктури України. Тренерами заходу були британські експерти з міжнародної компанії Global Nuclear Security Partners (GNSP) та український експерт з Навчального центру з фізичного захисту, обліку та контролю ядерного матеріалу імені Дж. Кузмича.

Навчання організували Фонд цивільних досліджень та розвитку Сполучених Штатів Америки (CRDF Global в Україні) спільно із службою з питань безпеки критичної 20240830.jpegінфраструктури Апарату РНБО України за підтримки Державного департаменту США.

Участь у семінарі також взяли 25 представників державних органів влади. Зокрема, працівники АТ «НАЕК Енергоатом» та його відокремлених підрозділів, Державних обласних центрів контролю та профілактики хвороб МОЗ України, Національного інституту раку.