Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату11.09.2024, 12:22

НКЦК запустив Програму стратегічного лідерства 2.0 для управлінців у сфері кібербезпеки

202409114.jpeg6 вересня стартувало навчання другого набору програми «Стратегічне лідерство для управлінців у сфері кібербезпеки SJC-2024», організованої Національним координаційним центром кібербезпеки (НКЦК) у співпраці з Global Cyber Cooperative Center.

202409112.jpegПрограма спрямована на підвищення професійного рівня керівників державного і приватного секторів, а також політиків, які беруть участь у формуванні стратегічних рішень у сфері кібербезпеки.

Програму SOPHOS.JOINT.CYBER було розроблено за участі провідних міжнародних експертів та за підтримки НКЦК. Вона включає чотири модулі, кожен із яких присвячений розвитку ключових навичок стратегічного лідерства та прийняття рішень, що посилять національні кіберспроможності України. Цього року до програми долучилися 50 управлінців, які працюють у сфері кібербезпеки в державному і приватному секторах.

202409111.jpeg«Стратегічне лідерство та взаємодія, які є основою цієї програми, стануть запорукою нашої стійкості в майбутньому. Ми усвідомлюємо, що людський фактор, досвід та здатність адаптуватися мають ключове значення для забезпечення кібербезпеки. Без професіоналів, які вміють працювати з технологіями, жодна система не здатна забезпечити надійний захист. Проте справжню силу кібербезпеки визначають лідери, візіонери й стратеги, які здатні змінювати національну систему і робити її сильнішою.

20240911.jpegПереконана, що ця програма надасть вам інструменти для натхнення і здійснення позитивних змін в нашій країні»,  – зазначила керівник служби з питань інформаційної та кібербезпеки Апарату РНБО України, секретар НКЦК Наталія Ткачук, відкриваючи перший модуль програми.

У рамках заходу відбулася панельна дискусія, в якій взяли участь Наталія Ткачук, заступник Міністра закордонних справ Антон Демьохін, народний депутат України Олександр Федієнко, директор Департаменту кіберзахисту Держспецзв’язку Ігор Мальченюк, керівник експертної групи з питань інформаційної та кібербезпеки Міноборони Олег Шеметов та директор компанії 10Guards Віталій Якушев. 202409113.jpeg

Під час обговорення учасники висвітлили основні досягнення і поточні виклики у сфері кібербезпеки України.Програма стратегічного лідерства для управлінців у сфері кібербезпеки стала унікальною платформою для обміну досвідом, розвитку стратегічного мислення та формування асиметричних рішень для зміцнення кібербезпекових можливостей країни.