Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату02.10.2024, 11:05

Секретар РНБО України обговорив із послом Японії в Україні та представниками JICA нові ініціативи співпраці

20241002.jpegСекретар РНБО України Олександр Литвиненко у вівторок, 1 жовтня, зустрівся з японською делегацією на чолі з Надзвичайним і Повноважним Послом Японії в Україні Мацудою Кунінорі. У зустрічі також брали учать представники японського агентства міжнародного співробітництва (JICA) в Україні, зокрема спеціальний радник президента Japan International Cooperation Agency (JICA), президент JICA у 2015-2022 роках Сінічі Кітаока.

У ході діалогу сторони обговорили питання взаємодії двох держав у контексті зміцнення співпраці у безпековій та оборонній сферах, а також приділили увагу перспективам залучення технологічного потенціалу Японії для повоєнної відбудови України.202410024.jpeg

Олександр Литвиненко подякував японському Уряду за непохитну підтримку українського народу та зазначив, що після перемоги наша держава має великий 202410021.jpegпотенціал для залучення зовнішніх інвестицій.

Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні Мацуда Кунінорі запевнив, що Японія готова і надалі інвестувати в Україну, зокрема в енергетику, інфраструктуру, медицину тощо.

Зі свого боку спеціальний радник президента JICA Сінічі Кітаока наголосив, що агентство планує і надалі розширювати можливості співпраці з Україною.

202410023.jpegСторони відзначили важливість продовження позитивної динаміки двосторонніх контактів і погодили подальші кроки в цьому напрямку.

Для довідки: Японське агентство міжнародного розвитку JICA – провідна інституція Японії, що займається наданням міжнародної допомоги розвитку країнам по всьому світу.