Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату04.10.2024, 12:54

НКЦК розпочав співпрацю з Національним центром кібербезпеки Нідерландів задля зміцнення колективної кіберстійкості

202410042.jpgНа конференції ONE Conference, що відбулася в Гаазі (Нідерланди), Національний координаційний центр кібербезпеки (НКЦК) та Національний центр кібербезпеки Нідерландів (NCSC) підписали Меморандум про взаєморозуміння. Ця угода є важливим кроком у розвитку співпраці між двома країнами для спільної боротьби з кіберзагрозами та обміну важливими знаннями і досвідом у сфері кібербезпеки.

Підписання цього Меморандуму підтверджує спільні наміри України та Нідерландів щодо посилення кіберстійкості шляхом поглиблення співпраці. Враховуючи зростання кіберзагроз та виклики гібридної війни, обидві країни консолідують зусилля для забезпечення високого рівня безпеки.

202410041.jpgЗаступник Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Сергій Демедюк підкреслив важливу роль кібербезпеки в захисті України від триваючої російської агресії: «Кібербезпека стала одним із фронтів у нашій боротьбі за суверенітет і майбутнє. Україна постійно обороняється від безперервних кібератак, що супроводжують фізичний напад на нашу країну, і наш досвід у цій сфері є безпрецедентним. Ми готові поділитися цими знаннями з нашими країнами-партнерами, адже лише через співпрацю ми зможемо ефективно протистояти глобальним загрозам».

20241004.jpgУряд Нідерландів послідовно підтримує Україну, визнаючи, що сучасна війна включає як фізичні, так і кібератаки. Крім того, е співробітництво є важливим продовженням двосторонньої безпекової угоди, яку Нідерланди мають з Україною.

«Ми щиро вдячні Нідерландам за непохитну підтримку в ці складні часи. Їхня співпраця відображає глибоку відданість Україні та зміцнює кіберстійкість нашої країни», – сказав Сергій Демедюк.

Ця угода відображає спільну відданість підвищенню рівня кібербезпеки через обмін досвідом, реалізацію спільних ініціатив та постійної співпраці між Україною та Нідерландами.