Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату10.10.2024, 10:09

Представники НКЦК обговорили з делегацією Global Affairs Canada стратегічні ініціативи для посилення кіберстійкості України

20241010.jpegКерівник служби з питань інформаційної безпеки та кібербезпеки Апарату Ради національної безпеки і оборони України, секретар Національного координаційного центру кібербезпеки (НКЦК) Наталія Ткачук та керівник управління забезпечення діяльності НКЦК Сергій Прокопенко у середу, 9 жовтня, провели робочу зустріч із представниками зовнішньополітичного відомства Канади Global Affairs Canada.

Сторони обговорили стратегічні ініціативи для зміцнення національної системи кібербезпеки України, зокрема, створення Центру компетенції з кіберстійкості для посилення взаємодії та ситуаційної обізнаності України та країн-партнерів, розвиток кіберспроможностей регіонів, реалізацію проєкту з розвитку жіночого лідерства в галузі кібербезпеки, а також розширення міжнародної співпраці у сфері протидії сучасним кіберзагрозам.

Особливу увагу учасники зустрічі приділили обміну практичним досвідом між експертами України та Канади, що дозволить підвищити рівень готовності до реагування на кіберінциденти та посилить кіберстійкість обох держав.

«В умовах повномасштабної збройної агресії рф проти України міжнародна співпраця є важливим елементом нашої кіберстійкості. Об'єднання зусиль із партнерами допомагає розвивати кіберекосистему України, забезпечуючи її стійкість і здатність адаптуватися до нових викликів», – зазначила Наталія Ткачук.

Зустріч стала важливим етапом у розвитку двостороннього партнерства у сфері кібербезпеки, що сприятиме ефективному впровадженню спільних ініціатив та посиленню Національної системи кібербезпеки України.