Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату06.03.2014, 21:21

В. Сюмар: Є всі можливості членам Нацради з питань телерадіомовлення зібратися і ухвалити необхідні для безпеки країни рішення

Рада національної безпеки і оборони України звернулася до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення з вимогою провести засідання щодо ситуації в інформаційному просторі України. Про це сказала на брифінгу заступник Секретаря РНБО України Вікторія Сюмар.

Вона зазначила: «На виконання рішення РНБО ми звертаємося до членів Національної ради з питань телебачення і радіомовлення з проханням зібратися на засідання і розглянути ситуацію, яка склалася в інформаційному просторі України, і становить сьогодні загрозу національній безпеці України».

В. Сюмар нагадала, що Верховна Рада України висловила недовіру Нацраді з питань телерадіомовлення, але «в.о. Президента України не підписав відповідного рішення, а так само не підписані досі заяви на звільнення Мудрак та колишнього голови Нацради Манжосова».

«Відтак за цих умов, які склалися, ми вважаємо, що є всі можливості членам Нацради станом на зараз зібратися і ухвалити необхідні рішення, бо від цього залежить достатньо багато», - зазначила В. Сюмар.

Відповідаючи на запитання журналістів, які РНБО України очікує рішення від Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, В. Сюмар відповіла, що саме Нацрада «займається ліцензіями щодо кабельних операторів, нормує питання щодо тих пакетів, які вони можуть транслювати у своїх кабельних мережах». «І, очевидно, зважаючи на порушення деякими російськими каналами низки законів України, можна переглянути ці пакети і відповідні ліцензійні умови», - додала заступник Секретаря РНБО України.