Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату25.04.2014, 14:50

Андрій Парубій: Це наша земля і ми будемо її захищати!

25 квітня Секретар Ради національної безпеки і оборони України Андрій Парубій разом з заступником Міністра внутрішніх справ Миколою Величковичем та заступником голови СБУ Андрієм Левусом відвідали батальйон Національної гвардії у місті Павлоград Дніпропетровської області.

Вітаючи гвардійців, Андрій Парубій наголосив, що саме зараз дуже важливий бойовий дух солдат та готовність протистояти впливу російської сторони. «Радий бачити вас на передовій! Радий, що цей батальйон перебуває там, де вирішується доля України, де найбільше потрібні ваша підготовка, витримка і бойовий дух. Перед нами підступний ворог, який не має нічого святого. Він використовує призначенців, а перед собою виставляє жінок та дітей. Вони зневажають наших громадян. Саме тому ваша робота дуже важлива», - заявив Секретар РНБО.

Андрій Парубій повідомив також, що під час його переговорів в Луганську, саме вплив представників Росії завадив оперативно знайти порозуміння. «Я тиждень був у Луганську, говорив там із сепаратистами. Скажу відповідально: якби не було втручань Кремля, ми б без проблем знайшли порозуміння, бо ми громадяни України. Проблеми з'являються там, де з'являються представники Кремля», - зазначив він.

За словами Секретаря РНБО, перемога України можлива лише завдяки вірі кожного з нас. «Попереду будуть важкі дні. Вчора Росія публічно погрожувала перейти кордон. Ми їм говорили і кажемо - це наша земля і ми будемо її захищати від будь-якого противника. Наш дух значно сильніший, ніж у них», - наголосив Андрій Парубій.

Секретар РНБО під час візиту до військової частини №3024 у місті Павлоград, де зараз дислокується батальйон Національної гвардії, передав військову амуніцію - рації, каски та бронежилети. Також він вручив дитячі листи, паски і крашанки, які спеціально підготували для гвардійців на польовій кухні Майдану. «Вчора я був на Майдані. І коли там почули, що я їду до вас, кухня «Світлиця» передала для вас паски і крашанки», - сказав він.

Секретар РНБО зазначив, що сьогоднішній візит на Дніпропетровщину відбувається в рамках його поїздок регіонами України. «Я об'їжджаю південно-східні регіони, де спілкуюся з місцевими активістами та владою. На черзі - Одещина, Миколаївщина, Херсонщина», - додав він.