Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату22.05.2014, 17:04

Влада зробить все можливе, щоб безпечно провести вибори 25 травня

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Андрій Парубій закликав всіх українців прийти на вибори 25 травня, оскільки висока явка стане запорукою опору російській агресії. Про це він сказав на прес-конференції, яка відбулася сьогодні в Українському кризовому медіа-центрі.

«В неділю ми всі повинні прийти взяти участь у виборах. Чим більшою буде явка в усіх куточках України, тим більш вагомий буде ефект обрання легітимної влади і тим більшим буде аспект української перемоги під час російської агресії», - підкреслив Андрій Парубій. 

За його словами, влада розробила систему «синіх і жовтих поясів» - де безпечно будуть проведені вибори, а де для спостерігачів та виборців може бути небезпечно. Андрій Парубій уточнив, що відповідно до цих даних деякі окружні виборчі комісії будуть перенесені з небезпечних місць в ті, що контролюються українською владою. Зокрема, йдеться про перенесення окружної комісії зі Слов'янська до сусіднього районного центру. 

«Хочу підтвердити, що в більшості районів Луганської і Донецької областей вибори пройдуть під повним контролем української влади. Водночас, ми усвідомлюємо, що можуть бути локальні точки в Луганську, Донецьку, Слов'янську, де можуть виникати певні проблеми з виборами. Для нас вкрай важливо, щоб ми могли забезпечити в цих регіонах безпроблемне проведення виборів 25 травня», - сказав Андрій Парубій.