Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату14.10.2015, 08:20

Вітання Секретаря РНБО Олександра Турчинова з нагоди Дня Покрови Пресвятої Богородиці та Дня захисника України

Вітаю вас зі святом!

Сьогодні подвійне свято ‑ День Покрови Пресвятої Богородиці та День захисника України. Не випадковість, що ці свята співпадають, адже Пресвята Богородиця була покровителькою козаків і саме цей день вважається днем заснування УПА. Це важливо знати і пам'ятати, тому що саме історична пам'ять та духовні традиції ‑ той фундамент, на якому ми будуватимемо нашу армію та нашу демократичну європейську державу.

Вітаю усіх захисників України, особливо добровольців, тих, хто не зміг стояти осторонь та за покликом власного сумління став у проломі за Батьківщину в найбільш важкі часи нашої історії. Дякуючи вашій мужності, силі духу та жертовності, країна вистояла та зупинила агресора.

У це свято ми згадуємо і тих героїв, хто сьогодні вже не з нами. Завдяки їх безсмертному подвигу, нові покоління українських патріотів зростатимуть у вільній країні і на їхньому прикладі будуть вчитися любові до Батьківщини. А їхні імена будуть вписані до славетної історії перемог України.

Професія військового, професія захисника Батьківщини в Україні стає однією з найбільш потрібних та престижних. Недаремно сьогодні довіра до військовослужбовців в суспільстві - одна з найбільших за всі часи існування незалежної України. Мужність, гідність та відвага - ось ті риси, які відрізняють вас, справжніх захисників України з-поміж усіх інших.

Зі святом! Нехай Господь береже вас та Україну.