Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату26.03.2016, 08:59

Вітання Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олександра Турчинова з нагоди Дня Національної гвардії України

Щиро вітаю всіх патріотів - солдатів та офіцерів, які несуть службу в нашій славетній Національній Гвардії України!

Так історично склалося, що два роки тому я був автором закону про створення Національної гвардії України і підписав його двічі: як Голова Верховної Ради України та в.о. Президента України. Це були дуже важкі і небезпечні часи, коли ворог загрожував самому існуванню нашої країни, коли майже повністю були зруйновані владна вертикаль, система безпеки та оборони нашої держави.

І саме тоді була створена Національна гвардія, до якої одразу пішли добровольцями багато патріотів України, більшість - прямо з Майдану. Саме гвардійці першими прийняли на себе удар ворога на сході нашої країни, що дало можливість відновити бойовий потенціал Збройних Сил України.

Багато хто з нацгвардійців, які зупинили та відкинули ворога, не повернулися, віддавши своє життя за нашу країну, наш вільний європейський вибір і нашу незалежність. Вічна слава Героям, які загинули, захищаючи Батьківщину!

Сьогодні, на жаль, загроза від агресора не стає меншою. Щоб захистити країну, ми і надалі нарощуватимемо оборонний потенціал, забезпечуючи потреби Національної гвардії та Збройних Сил у техніці та сучасній зброї.

Національна гвардія надійно захищає Україну не лише на фронті, але й боронить життя і спокій громадян у всіх регіонах нашої держави, протистоїть внутрішньому ворогу, терористам та диверсантам, як це було 31 серпня 2015 року біля Парламенту України.

Ми пишаємося вами - справжніми лицарями і героями України. Бажаю вам міцного здоров'я, мужності та відваги, миру та спокою на нашій українській землі!

Нехай Господь береже Вас та Ваші родини!

Слава Україні! Героям Слава!