Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату18.05.2016, 10:16

Перший заступник Секретаря РНБО України Олег Гладковський у Мадриді провів переговори щодо розширення українсько-іспанської співпраці в оборонній сфері

Перший заступник секретаря РНБО України Олег Гладковський  17 травня відвідав з робочим візитом Мадрид (Іспанія), де провів перемовини із керівним складом Міністерства оборони, Міністерства економіки та конкурентоспроможності і МЗС Іспанії.

До складу делегації також увійшли голова ДК «Укроборонпром» Роман Романов та керівники підприємств спецекспортерів.

Зокрема, під час зустрічі із Державним секретарем Міністерства оборони Педро Аргуельєсом Салаверрія українська сторона наголосила на важливості укладення та підписання між Іспанією та Україною договору про військове-технічне співробітництво, що заклало б повноцінну правову базу для розширення двостороннього оборонного співробітництва.

«Я вважаю, що настав час акцентувати нашу увагу на зміцненні українсько-іспанської співпраці в сфері ВТС. Зокрема, може йтися про створення спільних підприємств із залученням розробок ОПК Іспанії, виробництво компонентів продукції військового призначення на українських потужностях для потреб іспанського Міністерства оборони, залучення українських конструкторських бюро до спільних проектів. І це ще далеко не весь перелік можливостей, де ми можемо бути корисними один одному", - зазначив О.Гладковський.

Він наголосив, що Україна розглядає Іспанію як надійного партнера на міжнародній арені та вдячна за підтримку територіальної цілісності української держави.

На зустрічі із Державним секретарем Міністерства економіки і конкурентоспроможності Хайме Ґарсія Легасом сторони обговорили можливість отримання довгострокових кредитів на закупівлю техніки та систем військового і подвійного використання іспанського виробництва, а також залучення інвестицій у рамках модернізації ОПК України.

«Можу вас запевнити, що на сьогодні не існує жодних перепон та обмежень щодо військово-технічної співпраці із Україною та експорту відповідної продукції. Більше того, ми готові обговорювати можливості кредитування тих чи інших проектів із українською державою в рамках взаємодії в оборонній сфері», - зазначив Хайме Ґарсія Легас.

Під час візиту також відбулися зустрічі з найбільшими оборонними компаніями Іспанії - ISDEFE, Indra, Expal, Danobat group, керівництво яких висловило готовність зміцнювати співпрацю із українською  стороною.