Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату22.02.2017, 15:45

Олег Гладковський відвідав міжнародну виставку озброєння IDEX

Перший заступник Секретаря РНБО України Олег Гладковський відвідав одну із провідних світових виставок озброєння IDEX (International Defence Exhibition), що відбувається раз на два роки в Об'єднаних Арабських Еміратах.

В складі української делегації, яку очолив Олег Гладковський, були також заступник Міністра оборони генерал-лейтенант Ігор Павловський, заступник Міністра економічного розвитку та торгівлі Юрій Бровченко та керівники українських  компаній-виробників та експортерів.

Олег Гладковський під час виставки провів зустріч з Прем'єр-міністром ОАЕ і правителем емірату Дубай Мухаммедом ібн Рашид Аль Мактумом, який відвідав стенд оборонних виробників України. Перший заступник Секретаря РНБО України розповів про досягнення ВПК України та продемонстрував найновіші зразки досягнення у цій сфері.

«Нам є що запропонувати, як Об'єднаним Арабським Еміратам, так і світовій спільноті. Окрім закупівлі та продажу виробів ОПК, нашим країнам варто зробити акцент саме на можливостях спільних розробок та відкритті спільних підприємств», - сказав Олег Гладковський.

За його словами, протягом багатьох десятиліть в Україні було сформовано інтелектуальну та технічну базу, аби працювати над новими видами озброєння, а також здійснювати повноцінну модернізацію наявної оборонної продукції. «Інвестиції у сферу ВПК - це гарантії безпеки кордонів та захисту цілісності будь-якої держави»,- зазначив Олег Гладковський.

Також перший заступник Секретаря РНБО України провів перемовини з керівниками оборонних відомств країн азіатського регіону та високопосадовцями у сфері ВТС ОАЕ.

Окрім цього, Олег Гладковський та президент ДП «Антонов» Олександр Коцюба провели зустріч з керівником турецької компанії Aselsan та обговорили можливість співпраці в галузі авіабудування, зокрема, авіоніки.

«Подібні виставки - це можливість для українських оборонних підприємств заявити про себе та знайти партнерів й інвесторів. Сподіваюся, що з кожним роком наш стенд розширюватиметься, і Україна представлятиме дедалі новіші розробки продукції ВПК», - додав Олег Гладковський.