Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату27.06.2019, 15:02

У Головному ситуаційному центрі РНБО України відбулася нарада щодо розвитку оборонно-промислового комплексу

У Головному ситуаційному центрі РНБО України відбулася нарада щодо стану реалізації заходів з підвищення ефективності використання бюджетних коштів у секторі безпеки і оборони та виконання рішень щодо розвитку оборонно-промислового комплексу України.

У нараді під головуванням Президента України В.Зеленського, взяли участь Секретар Ради національної безпеки і оборони України О.Данилюк, а також Генеральний прокурор України Ю.Луценко, Міністр внутрішніх справ А.Аваков, Міністр фінансів О.Маркарова, Голова Державної аудиторської служби Л.Гаврилова, Начальник Генштабу - Головнокомандувач ЗС України Р.Хомчак, т.в.о. Голови Служби безпеки України І.Баканов та інші представники силових відомств.

На початку наради учасники заслухали у прямому включенні доповіді чергових з ситуаційних центрів державних органів сектору безпеки і оборони про поточну ситуацію в країні.

В рамках наради учасники також доповіли про стан використання бюджетних коштів відповідними розпорядниками зі статей забезпечення національної безпеки і оборони.

На підставі заслуханих доповідей члени наради проаналізували ефективність використання цих коштів з детальним викладенням за напрямами та статтями витрат протягом 2014-2018 років.

Крім того, під час наради йшлося про стан виконання рішення Ради національної безпеки і оборони України від 6 березня 2019 року «Про реформування ОПК та підвищення рівня прозорості виконання державного оборонного замовлення», введене в дію Указом Президента України від 15 березня 2019 року, зокрема, в частинах напрямів, стану та нормативно-правового забезпечення реформування ОПК України.

Учасники наради також обговорили стан та результати розслідування кримінальних проваджень за фактами вчинення протиправних дій у сфері державних закупівель посадовими особами сектору безпеки і оборони України та ДК «Укроборонпром».

Президент України В.Зеленський доручив керівникам профільних міністерств і відомств за результатами наради через тиждень подати пропозиції до Апарату РНБО України з зазначених питань для подальшого ухвалення рішень.

Фотогалерея