Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату03.07.2019, 14:51

О.Данилюк: Я чітко орієнтуватиму роботу РНБО України на актуальні ключові виклики

У Раді національної безпеки і оборони України мають відбутися істотні зміни, оскільки вона - ключовий помічник Президента України. Про це заявив Секретар Ради Олександр Данилюк в інтерв'ю виданню «Українська правда».

За його словами, мета РНБО України - шукати відповіді на ключові безпекові виклики, які стоять перед країною. «У нас таких викликів дуже багато, і їх стає дедалі більше. І зараз РНБО має цю функцію виконувати - підсилювати президента. Для цього в РНБО мають відбутися серйозні зміни», - сказав О.Данилюк.

Він підкреслив, що найпріоритетнішим вектором системи забезпечення національної безпеки зараз є питання військового конфлікту на Сході України. «Те, що зараз немає якихось активних військових дій, порівняно з 2015 роком, нічого не означає. Якщо ми аналізуємо мотивацію і модель поведінки керівництва Росії, ми розуміємо, що це загроза, яка завжди поруч. Треба постійно бути готовими», - заявив О.Данилюк.

Секретар Ради також зазначив, що буде орієнтувати діяльність РНБО, зокрема, на кібербезпеку. «Я відбудовую зв'язки з ключовими гравцями в світі - Ізраїлем і США. Ми маємо не пасти задніх, маємо бути надійним партнером. Тому що це глобальна історія», - сказав він.

Також О.Данилюк серед першочергових напрямів роботи назвав діяльність РНБО в контексті енергетичної безпеки та реформування сектору безпеки. «Має бути майданчик для того, щоб ці ризики оцінити вчасно і запропонувати рішення. Не чекати, поки ця проблема матеріалізується, а зараз уже робити те, що нам дозволить уникнути проблем», - додав Секретар Ради.

Крім того, відповідаючи на питання журналіста щодо місця роботи та робочого кабінету Секретаря РНБО, О.Данилюк зазначив, що кабінет в Адміністрації Президента на вул. Банковій він має, але для ефективнішої роботи він більше працюватиме в Апараті РНБО, що на вул. П. Болбочана. «У мене завжди пріоритет - працювати зі своїм колективом. Так само я робив і на позиції міністра фінансів - і це дозволяло досягати якісно кращих результатів. Тому що від того, що я постійно поруч з президентом - я тоді просто радник-одинак. А мені треба в Апараті РНБО побудувати процеси, щоб люди могли працювати, опрацьовувати рішення - від цього набагато більше користі. Для цього треба працювати більше в Апараті РНБО», - підкреслив Секретар РНБО України.