Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату31.01.2020, 18:22

Президент України Володимир Зеленський поставив ряд завдань Кабінету Міністрів України з метою запобігання потраплянню та поширенню коронавірусу 2019-nCoV в Україні

Президент України Володимир Зеленський у зв'язку з оголошенням Всесвітньою організацією охорони здоров'я (ВООЗ) надзвичайного стану міжнародного значення у сфері суспільної охорони здоров'я через глобальний спалах нового коронавірусу поставив ряд завдань Кабінету Міністрів України з метою посилення заходів із недопущення потрапляння китайського коронавірусу та поширення захворювання в Україні.

Глава держави наголосив, що ситуація з розповсюдженням вірусу цілком контрольована і постійно перебуває в полі його уваги. Нині в Україні не зареєстровано жодного випадку інфікування та немає підстав для будь-яких заходів надзвичайного характеру.

Залучені всі необхідні ресурси, влада володіє всією інформацією в повному обсязі. Здійснюється постійний моніторинг поширення нового коронавірусу за кордоном, всередині країни проводяться профілактичні заходи.

Україна здійснює комплекс кроків, щоб не допустити потрапляння коронавірусу та розповсюдження захворювання.

Крім того, В. Зеленський поставив завдання перенести діяльність оперативного штабу щодо недопущення поширення захворювання на території України, який діє при Міністерстві охорони здоров'я, на рівень уряду, створивши відповідну робочу групу.

Також Глава держави вважає за необхідне розробити національний план протиепідемічних заходів реагування на поширення 2019-nCoV із залученням ресурсів не лише Міністерства охорони здоров'я України, а й Міністерства внутрішніх справ України, Міністерства оборони України, Міністерства освіти і науки України, Міністерства інфраструктури України та ряду інших служб і організацій.

В. Зеленський також наголосив на необхідності проведення заходів щодо профілактики захворювання.

Як повідомлялося раніше, з 20 січня ц.р. при Апараті РНБО України створено оперативну групу з питань моніторингу та аналізу ситуації стосовно розповсюдження нового коронавірусу (2019-nCoV).

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов зазначив, що ситуація з поширенням нового коронавірусу перебуває на постійному контролі, і Апарат РНБО України володіє в повному обсязі всією необхідною інформацією щодо даного питання. За його словами, моніторинг розповсюдження нового коронавірусу (2019-nCoV) здійснюється стосовно країн Азії (насамперед КНР), Європи, США, та країн СНД, з якими Україна має спільний кордон.  

У цілодобовому режимі аналізуються і вивчаються заходи, яких вживають органи влади іноземних держав для запобігання подальшому поширенню вірусу, і статистика випадків пневмонії, спричиненої новим коронавірусом (2019-нCoV).

Українські органи влади реалізують планові заходи щодо недопущення поширення коронавірусу.