Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату13.11.2020, 11:22

О. Данілов: Система територіальної оборони має відповідати сучасним викликам, які постали перед Україною і світом

Система територіальної оборони має відповідати сучасним викликам, які постали перед Україною і світом. На цьому наголосив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов під час наради з питання завершення опрацювання законопроєкту про територіальну оборону.

«Необхідно створити потужну систему територіальної оборони», - сказав О. Данілов, додавши, що вона «має бути державницькою, відповідати сучасному стану речей в Україні і світі та стандартам НАТО».

Секретар Ради наголосив, що законопроєкт, розроблений на виконання рішення РНБО України від 7 травня 2019 року «Про заходи щодо зміцнення обороноздатності держави», уведеного в дію Указом Президента України від 7 травня 2019 року № 200 (зі змінами, внесеними Указом Президента України від 7 грудня 2019 року № 921), має бути ухвалений до кінця року.

У нараді взяли участь Перший заступник Секретаря РНБО України Михайло Коваль, заступник Секретаря РНБО України Сергій Демедюк, Командувач Сил спеціальних операцій ЗСУ Григорій Галаган, представники суб’єків сектору безпеки і оборони, залучені до підготовки відповідних законодавчих змін.