Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату30.05.2022, 15:17

Українська делегація вперше взяла участь у засіданні Керівного комітету Об’єднаного центру передових технологій з кібероборони НАТО (CCDCOE)

Українська делегація вперше взяла участь у засіданні Керівного комітету Об’єднаного центру передових технологій з кібероборони НАТО (CCDCOE), яке відбулося 30 травня у Таллінні. Заявку на приєднання України до CCDCOE було подано Національним координаційним центром кібербезпеки при РНБО України  у серпні минулого року. 4 березня 2022 її було підтримано всіма членами Керівного комітету одностайно. Нині триває підготовка технічної угоди про вступ, яка формалізує участь України.

Приєднання України до CCDCOE є значним досягненням для нашої держави у частині посилення міжнародної взаємодії у сфері кібербезпеки та кібероборони, а також важливим кроком на шляху вступу України до НАТО.30052022_1.jpeg

Голова української делегації - керівник служби з питань інформаційної та кібербезпеки Апарату РНБО України, секретар НКЦК Наталія Ткачук у своїй промові подякувала членам Керівного комітету за підтримку України, зазначивши, що CCDCOE продемонстрував єдність у цьому питанні, незважаючи на те, що питання щодо вступу України не було таким однозначним для окремих членів.

Раніше заявку України на вступ блокували деякі країни.

Н.Ткачук наголосила, що підняття прапору України в CCDCOE стало важливим знаком для нашої держави щодо розвитку спроможностей у сфері кібероборони, та висловила сподівання, що рішення CCDCOE стане прикладом для інших міжнародних організації, зокрема НАТО, ЄС та ООН, які зможуть без жодних політичних застережень  правильно пріоритезувати підтримку України, яка зараз означає підтримку міжнародної безпеки та основоположних цінностей усього демократичного світу.