Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату16.09.2022, 09:33

Бюджет сектору безпеки і оборони у 2023 році пропонується затвердити на рівні не менше 17,8% ВВП – рішення РНБО України

Рада національної безпеки і оборони України пропонує Уряду передбачити в проєкті Закону України «Про Державний бюджет України на 2023 рік» загальний фінансовий ресурс на забезпечення національної безпеки і оборони України в обсязі не менше 17,8% ВВП для сектору безпеки і оборони України, при цьому фінансування потреб сектору безпеки і оборони України передбачити в обсязі не менше 1 141 108,1 млн гривень.

Рішення РНБО України «Про пропозиції до проєкту Закону України «Про Державний бюджет України на 2023 рік» по статтях, пов’язаних із забезпеченням національної безпеки і оборони України, затверджено Указом Глави держави від 15 вересня 2022 року № 651/2022.

Цим рішенням передбачається забезпечити у 2023 році збільшення обсягу видатків на національну безпеку і оборону України з урахуванням воєнно-політичної обстановки та вимог бюджетного законодавства.

Кабінетові Міністрів України доручено у 2023 році вжити заходів щодо забезпечення першочергового фінансування діяльності суб’єктів сектору безпеки і оборони України за пріоритетними напрямами.

Міністерству фінансів України доручено забезпечити протягом 2023 року своєчасне фінансування видатків Державного бюджету України, передбачених для органів сектору безпеки і оборони України, у повному обсязі.

Органам сектору безпеки і оборони України доручається вжити протягом 2023 року заходів щодо:

посилення фінансової дисципліни у сфері управління бюджетними асигнуваннями та забезпечення цільового, ефективного і результативного використання визначеного бюджетом обсягу коштів;

скорочення дебіторської заборгованості з виконання державних контрактів на закупівлю товарів, робіт і послуг оборонного призначення та недопущення утворення простроченої дебіторської заборгованості.

Контроль за виконанням рішення Ради покладено на Секретаря РНБО України О.Данілова.

Секретар РНБО України наголосив, що збільшення видатків на фінансування сектору безпеки і оборони є найголовнішим пріоритетом роботи влади, особливо нині, в умовах широкомасштабної російської агресії.

«Попереду ще багато дуже важкої і складної роботи з деокупації наших територій. Нам потрібна зброя, наші військові мають бути забезпечені усім необхідним першочергово, - заявив він. – Це принципова позиція Президента Володимира Зеленського, який тримає руку на пульсі по всьому периметру фронту».