Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату14.01.2023, 12:13

О. Данілов: Сучасне озброєння дасть нам можливість якомога швидше закінчити війну

Президент України Зеленський щодня спілкується із західними колегами, переконуючи їх у потребі військової допомоги нашій державі. Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов в ефірі загальнонаціонального телемарафону («Ми-Україна») у п'ятницю, 13 грудня цього року.

За словами Секретаря РНБО, йдеться насамперед про важке озброєння: бойові танки, літаки, далекобійні ракети.

«Сьогодні мова йде про посилення Збройних Сил України сучасним озброєнням. Йдеться про кількість цього озброєння», – зауважив він.

При цьому О.Данілов нагадав, що на початку широкомасштабного вторгнення росії у лютому Україна майже не мала військової підтримки.

«Було 4 чарівних слова – NLAW, JAVELIN, STINGER, BAYRAKTAR, завдяки яким, пліч-о-пліч з народом, ЗСУ дали опір країні, яка називала себе другою армією світу», – наголосив він.

Сьогодні, підкреслив Секретар РНБО, зовсім інша ситуація з технікою та  можливостями.

«Ми щиро дякуємо нашим міжнародним партнерам. Сучасне озброєння дасть нам можливість якомога швидше закінчити цю війну, яку окупанти  сором’язливо називають спецоперацією. Насправді це війна, яку розв’язала країна-агресор, країна-терорист щодо свого найближчого сусіда. Але ні ментально, ні історично ми не хочемо мати з таким сусідом жодних справ»,  – додав О.Данілов.