Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату08.03.2023, 13:53

Олексій Данілов: Україна не має наміру поступатися фундаментальними принципами - територіальною цілісністю та свободою

Питання принципів є для нас фундаментальним, тому Україна не поступиться територіальною цілісністю та свободою. Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов в ефірі національного телемарафону на телеканалі «1+1» у вівторок, 7 березня.

«Ворог зазнає поразки на полі бою, тому задіятиме «план Б» про перемовини. «Мінськ – 3» є неприйнятним для українського суспільства, адже понад 95% громадян вірить у нашу перемогу», - зазначив О.Данілов.

Секретар РНБО підкреслив, що з 2014 року Україна заплатила надто високу ціну за незалежність та свободу, яка «неспівмірна пропозиціям деяких діячів».

«Є рішення РНБО, згідно з яким жодних переговорів із путіним ми вести не можемо. Повертати вплив росії, медведчуків та інших не дозволить наш народ, а будь-які поступки закінчаться новою війною, - зазначив О.Данілов. - З терористами неможливо домовлятися, росія – країна-терорист, яка має притягатися до відповідальності за міжнародним правом і нести покарання за свої злочини».

Відповідаючи на запитання про реакцію лукашенка на ситуацію, пов’язану з пошкодженням російського літака ДРЛО А-50 у білорусі, Секретар РНБО назвав її неадекватною.

«Поведінка лукашенка починає дивувати», - заявив О. Данілов.