Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату16.06.2023, 10:57

Україна та ЄС посилять обмін інформацією про випадки обходу застосованих санкцій проти рф

15062023_12.jpgКерівник Апарату Ради національної безпеки і оборони України Андрій Зюзь у четвер, 15 червня 2023 року, провів зустріч з делегацію Європейського Союзу на чолі зі спеціальним представником ЄС з питань впровадження санкцій Девідом О’Салліваном.

Під час зустрічі, з-поміж іншого, було обговорено питання щодо посилення Україною та міжнародними партнерами санкційних режимів проти росії.

А. Зюзь подякував країнам Європейського Союзу за активну й послідовну підтримку України, зазначивши, що санкційні пакети ЄС проти рф наближають перемогу нашої країни у війні.

Керівник Апарату акцентував, що після широкомасштабного військового вторгнення росії в нашу країну рішеннями РНБО України, які введено в дію Указами Президента України, санкції застосовано до 11 072 осіб.15062023_14.jpg

Водночас Девід О’Салліван наголосив, що демократичні цінності та сильні державні інституції є важливими чинниками майбутнього розвитку України. Він запевнив, що ЄС підтримуватиме нашу державу на шляху до цих прагнень.

Сторони домовились синхронізувати санкції проти рф та посилити обмін інформацію про випадки обходу застосованих санкцій, зокрема у сферах, пов’язаних з виробництвом озброєння та військової техніки. Також передбачається посилення положень проти обходу санкцій, включаючи застосування вторинних санкцій до осіб, які допомагають їх обходити.