Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату11.07.2023, 17:40

Олексій Данілов: Членство в НАТО – запорука розвитку України

Членство України в НАТО – це запорука безпеки, мирного життя й розвитку нашої країни. Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов в ефірі національного телемарафону на ICTV у понеділок, 10 липня 2023 року.

«Членство України в НАТО – це норма Конституції, і ми робитимемо все від нас залежне, щоб якомога швидше стати членом Альянсу, - сказав він. - Допоки це не відбудеться, безпека нашої країни буде під питанням».

Секретар РНБО акцентував на «величезній підготовчій роботі» Президента України Володимира Зеленського, що передувала саміту НАТО, який відбудеться 11-12 липня ц.р. у Вільнюсі, і висловив упевненість, що Україна буде 33 членом НАТО, додавши, що «це тільки питання часу».

Він також наголосив, що українське суспільство є зрілим і прагне вступу нашої держави до НАТО, оскільки усвідомлює, що членство в Альянсі – це питання безпеки.

«Ми не звертатимемо зі шляху до членства у НАТО», - заявив Олексій Данілов, наголосивши, що цей шлях политий кров’ю, яку віддали за майбутнє нашої країни. 

Секретар РНБО України висловив нерозуміння щодо позиції деяких країн, котрі побоюються вступу України в Альянс, аргументуючи це небажанням конфліктувати з росією, яка має ядерну зброю.