Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату08.08.2023, 15:21

Олексій Данілов: Формула миру Президента Володимира Зеленського обов’язково буде реалізована

Формула миру, запропонована Президентом Володимиром Зеленським, обов’язково буде реалізована. Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов в ефірі ТК ICTV у понеділок, 7 серпня 2023 року.

Секретар РНБО України назвав підсумки перемовин 5-6 серпня ц.р. у саудівській Джидді щодо шляхів мирного завершення війни в Україні за участю представників понад 40 країн «перемогою нашої дипломатії, нашого Президента». При цьому Олексій Данілов зазначив, що доки Формула миру не буде втілена у життя, «з росіянами нема про що говорити». «Вони мають залишити нашу територію, дотримуватися статуту ООН», - додав він.

Олексій Данілов також зазначив, що ситуація в Україні буде на порядку денному світу незважаючи на спроби рф відвернути увагу від російсько-української війни у будь-який спосіб, наприклад, беручи активну участь у дестабілізації ситуації в Африці. Дестабілізація ситуації на литовсько-білоруському кордоні, сказав він, також організована росією.

Відповідаючи на запитання, Секретар РНБО заявив, що Україна може завдавати ударів по території росії зброєю власного виробництва, а до партнерів звертається з проханням надати зброю для звільнення власних, тимчасово окупованих, територій.

Говорячи про ситуацію у тимчасово окупованому Криму, Олексій Данілов зауважив, що громадяни рф нарешті почали усвідомлювати, що відбувається. Кількість відвідувачів півострова зменшилася на 54% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, сказав він.