Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату18.10.2023, 13:16

НКЦК провів дводенні змагання з кібербезпеки INCIDENT RESPONSE DAYS 2.0

NCSCC  18102023_1.jpegНаціональний координаційний центр кібербезпеки при Раді національної безпеки і оборони України та CRDF Global в Україні за підтримки Держдепартаменту США 16-17 жовтня 2023 року провели дводенні кіберзмагання INCIDENT RESPONSE DAYS 2.0, у яких взяли участь понад сто профільних фахівців державного сектору, об’єднаних у 22 команди.

INCIDENT RESPONSE DAYS – це захід, який поєднав у собі змагання з кібербезпеки та тренінги щодо кібероперацій, реагування на кіберінциденти та форензіки. Протягом 6 годин учасники працювали за унікальним сценарієм, розслідували інциденти, збирали артефакти та аналізували шкідливе програмне забезпечення.

NCSCC  18102023_2.jpeg«Реагування на кіберінциденти є однією із найважливіших комплексних складових системи кібербезпеки, адже будь-який інцидент потрібно виявити, швидко локалізувати та зафіксувати докази. Тому вже вдруге в цьому році ми проводимо INCIDENT RESPONSE DAYS, об’єднавши навчання та CTF.

Крім того, особливу увагу було приділено питанню комунікацій між представниками суб’єктів забезпечення кібербезпеки та державними органами. Адже для якісного та своєчасного реагування на кіберінциденти дуже важливо вміти працювати в команді», – сказав керівник управління забезпечення діяльності НКЦК профільної служби Апарату РНБО України Сергій Прокопенко.

NCSCC  18102023_5.jpegМета заходу – підвищення рівня кваліфікації спеціалістів у сфері кібербезпеки та вдосконалення професійних навичок, шляхом виконання завдань, максимально наближені до реальних інцидентів. Учасники працювали за унікальним сценарієм, розслідували інциденти, збирали артефакти та аналізували зловмисне програмне забезпечення. Завдання виконувались на українському кіберполігоні нового покоління unitrange.com.

Учасники INCIDENT RESPONSE DAYS 2.0 також пройшли навчання з безпечного використання технологій штучного інтелекту, цифрової криміналістики та практик обміну інформацією про кіберзагрози.

Технологічними партнерами заходу стали компанії Cyber Unit Technologies та CyberLab.