Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату06.12.2023, 15:12

В Україні за стандартами НАТО готують нову генерацію лідерів сил оборони: Олексій Данілов привітав випускників першого курсу стратегічного управління

06122023_university_3.jpgСекретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов привітав слухачів першого Курсу «Стратегічне управління вищого рівня та державної політики» (L-5) із завершенням навчання й подякував за віддану службу державі.

«Не всім випадає така відповідальна місія – бути на захисті країни. Дякую сьогоднішнім випускникам Курсу L-5 за службу, яку ви несете на користь нашої держави. Ви, керівники-лідери – потужна сила українського протистояння російській збройній агресії. Нехай отримані під час навчання знання сприятимуть зміцненню вашої подальшої професійної співпраці, спрямованої не лише на захист національних інтересів України, а й міжнародної безпеки», – сказав Олексій Данілов під час вручення сертифікатів випускникам, серед яких – вище керівництво сил оборони України.06122023_university_1.jpg

Підготовка на Курсі ґрунтувалася на організації інноваційних дискусій в політичній і стратегічній площині із залученням провідних науковців, цивільного і військового керівництва України, країн-партнерів та країн-членів НАТО.

За словами Секретаря РНБО України, такий підхід дає можливість готувати мотивованих та відповідальних офіцерів-лідерів, обізнаних у процедурах планування та прийняття військових рішень за стандартами НАТО.

Для довідки: 29 листопада 2023 року у Національному університеті оборони України стартував курс «Стратегічне управління вищого рівня та державної політики L-5» для керівного складу структурних підрозділів Міністерства оборони України, Генерального штабу Збройних Сил України, відповідних органів управління інших складових сил оборони, центральних органів виконавчої влади та інших органів державної влади, сфери відповідальності яких стосуються питання оборони та безпеки держави.

Мета Курсу L5 – надання можливості слухачам краще формувати стратегію реагування на виклики агресивної політики росії, розвиток  спільного бачення сучасного безпекового середовища і створення форуму для генерації нових ідей та обміну ними, а також формування мережі професіоналів у сфері національної безпеки, підвищення здатності керівників краще керувати своїми установами, міністерствами.