Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату20.12.2023, 16:42

Олексій Данілов: Ми свідомі того, що відбувається в інформаційному просторі, – це війна

20122023_CPD_2.JPGВорожа російська пропаганда працює на повну силу. На цьому акцентував Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов 20 грудня під час підсумкової пресконференції Центру протидії дезінформації за 2023 рік.

«Ми свідомі того, що нині відбувається в інформаційному просторі, – це війна, потужна війна», – зазначив він.

Олексій Данілов навів приклад країн НАТО, які з початком російської агресії почали створювати організації з протидії дезінформації для оцінки інформаційних загроз та оперативного реагування на них.20122023_CPD_3.JPG

«Сьогодні аналогічні структури з протидії ворожим інформаційним кампаніям діють фактично в усіх країнах НАТО», – сказав Секретар РНБО України. Зокрема, у Фінляндії з вересня 2017-го працює Європейський центр протидії гібридним загрозам, метою якого є протидія «новим загрозам, спрямованим на дестабілізацію ситуації в європейських країнах».

Засновниками центру стали 12 країн, серед яких – Фінляндія, Швеція, Норвегія, США, Франція, ФРН, Великобританія, Іспанія, Польща, Естонія, Латвія, Литва.

20122023_CPD_4.JPGЗі свого боку в.о. керівника Центру протидії дезінформації Андрій Шаповалов зазначив, що команда аналітиків досліджує інформаційні інциденти з метою виявлення кампаній, що несуть загрозу національній безпеці України. Так, вони щоденно моніторять понад 150 іноземних інтернет-ресурсів, аналізують більш як 100 YouTube-каналів і близько 500 TG-каналів, відстежують діяльність 812 спікерів та майже 300 організацій.

Основними споживачами матеріалів, як зазначив в.о. керівника Центру протидії дезінформації, є сектор безпеки і оборони України, центральні органи виконавчої влади, Офіс Президента України та наші міжнародні партнери.

Презентація пресконференції.