Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату24.01.2024, 09:39

Президент України: Є рішення РНБО щодо економічної безпеки та економічної стабільності в час воєнного стану

DP.jpeg23 січня Рада національної безпеки і оборони України ухвалила рішення щодо економічної безпеки та економічної стабільності у період триваючого воєнного стану в країні. Про це у вечірньому відеозверненні заявив Президент України Володимир Зеленський.

Він зазначив, що в Україні буде сформовано Раду з підтримки підприємництва, до якої увійдуть представники бізнесу.

«Це відомі імена, відомі очільники українських компаній. Бізнес, який працює заради мільйонів людей. Технологічний бізнес, фінанси, послуги та інші галузі. Різні галузі, щоб були різні погляди. Але одне завдання – зміцнення нашої економіки, нашого суспільства», – сказав він.

Окрім цього, за словами Володимира Зеленського, уряд представить зміни до закону про Бюро економічної безпеки та деяких інших законів. Мета цього – максимально обмежити потенціал будь-якого можливого тиску на легальний бізнес.

«Визначено на рівні РНБО й термін три місяці фактичного мораторію на проведення процесуальних дій, які можуть заблокувати роботу підприємства. Також має бути проведений аудит системи моніторингу ризиків податкових накладних, треба зняти всю проблематику із податковими накладними. І багато іншого – все детально в указі. Держава свою частину морального договору з бізнесом виконає», – запевнив голова держави.

Володимир Зеленський також додав, що і підприємці зобов’язані  виконувати свою частину домовленостей: «Бізнес сплачує податки, працює легально, «в білу», поважає працівників, працівниць і точно не працює з Росією. Всі ми працюємо лише на українську перемогу!», – підсумував Президент України.