Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату20.02.2024, 10:26

Посилюємо кіберстійкість регіонів: НКЦК розпочав навчання «Управління вразливостями» для фахівців ОВА

Vulnerability management 20022024.jpgУ рамках посилення заходів щодо забезпечення кібербезпеки на регіональному рівні Національний координаційний центр кібербезпеки при Раді національної безпеки і оборони України спільно з Центром кіберзахисту Національного банку та за підтримки CRDF Global в Україні 19 лютого 2024 року розпочав навчання «Управління вразливостями» (VDP) для представників обласних військових адміністрацій. В програмі беруть участь понад 70 профільних технічних спеціалістів з усіх областей України.

«Підвищення рівня кібербезпеки регіонів є одним із пріоритетів НКЦК. Адже переважна більшість об’єктів критичної інфраструктури знаходиться в регіонах України та питання їхнього кіберзахисту зараз є надзвичайно важливим. Під час навчання найкращі українські тренери нададуть фахівцям теоретичні та практичні знання за сімома напрямками. Учасники зможуть підвищити свій кваліфікаційний рівень та вдосконалити навички у сфері забезпечення кібербезпеки інформаційних систем», – зазначив керівник управління забезпечення діяльності НКЦК Апарату Ради національної безпеки і оборони України Сергій Прокопенко, відкриваючи захід.

Навчальний курс VDP триватиме сім тижнів. Під час навчання спеціалісти з кібербезпеки отримають теоретичні та практичні знання щодо мережевих технологій, оцінки відповідності кращим практикам, тестування інформаційних систем та вебзастосунків на вразливості, опрацювання взаємодії під час інформування про інциденти та вразливості.

Метою VDP є покращення практичних навичок з виявлення вразливостей в інформаційних системах та забезпечення комплексного кіберзахисту в основних суб’єктах забезпечення кібербезпеки, державних установах, об’єктах критичної інфраструктури та інших організаціях у рамках державно-приватного партнерства.