Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату13.03.2024, 09:38

Пріоритет 2024 року – забезпечення фінансування сектору безпеки і оборони України у повному обсязі

Відповідно до плану на січень-лютий 2024 року коштом загального фонду держбюджету передбачено та профінансовано сектор безпеки і оборони в обсязі 307,1 млрд гривень, що становить 100% від плану.

Крім того, протягом цього періоду Уряд додатково виділив на нагальні потреби для суб’єктів сектору безпеки і оборони України із резервного та спеціального фондів державного бюджету понад 5 млрд гривень.

Також, у січні-лютому ц.р. у повному обсязі забезпечено виплату грошового забезпечення, інших соціальних виплат особовому складу органів сектору безпеки і оборони України.

Водночас, як свідчить аналіз, суб’єкти сектору безпеки і оборони України подекуди неефективно та нераціонально використовують бюджетні кошти.

Про деякі тенденції використання фінансового ресурсу, що можуть ускладнити забезпечення сил безпеки і оборони поінформовано Кабінет Міністрів України для вжиття відповідних заходів.

Слід констатувати, що у січні-лютому ц.р. органи сектору безпеки і оборони України коштом загального фонду держбюджету профінансовані у повному обсязі.

В умовах воєнного стану та загальної мобілізації функціонування бюджетної системи, забезпечення потреб національної безпеки та оборони України здійснюється з урахуванням особливостей, визначених пунктами 22 – 231 Прикінцевих та перехідних положень Бюджетного кодексу України (зі змінами).

 

Довідково: Апарат Ради національної безпеки і оборони України продовжує моніторинг у рамках контролю за виконанням рішення Ради національної безпеки і оборони України від 9 жовтня 2023 року “Про пропозиції до проєкту Закону України “Про Державний бюджет України на 2024 рік” по статтях, пов’язаних із забезпеченням національної безпеки і оборони України, уведеного в дію Указом Президента України від 9 жовтня 2023 року № 682.