Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату14.03.2024, 15:24

НКЦК поглиблює співпрацю з КМЄС задля посилення кіберстійкості України та країн-ЄС

NKCK post 14022024.jpegЗаступник Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Сергій Демедюк, керівник служби з питань інформаційної безпеки та кібербезпеки Апарату РНБО України Наталія Ткачук та керівник управління забезпечення діяльності НКЦК Сергій Прокопенко 14 березня 2024 року провели робочу зустріч з керівником відділу національної та державної безпеки Консультативної Місії Європейського Союзу Юха Вехмаскоскі.

Під час зустрічі були обговорені ключові аспекти співпраці між Україною та Європейським Союзом у сфері кібербезпеки. Особливу увагу було приділено шляхам поглиблення практичного співробітництва для ефективної розбудови національної системи кібербезпеки України та обміну досвідом з країнами ЄС.

NKCK post 14022024_2.jpeg«Поглиблення співпраці з Європейським Союзом є стратегічно важливим для України, зокрема, й у сфері кібербезпеки. Адже російська кіберагресія не має меж, продовжуються атаки не лише Україну, а й на наших партнерів. Україна стала першою країною, яка зіштовхнулась з кібервійною. І ми готові ділитись нашим досвідом та експертизою, щоб допомогти кожній країні стати сильнішою перед обличчям нових загроз та протидії спільному ворогу», – зазначив заступник Секретаря РНБО України Сергій Демедюк.

Керівник служби з питань інформаційної безпеки та кібербезпеки Апарату РНБО України Наталія Ткачук подякувала Європейському Союзу за підтримку України та додала, що об'єднання зусиль сприятиме посиленню європейської системи кібербезпеки.

NKCK post 14022024_1.jpeg«Минулого року ми розпочали співпрацю з Європейським агентством з кібербезпеки (ENISA). Україна долучається до формування стратегічних підходів та вироблення нових політик у сфері кібербезпеки на міжнародному рівні. Крім цього, ми готові стати партнером Європейського союзу у підготовці фахівців з кібербезпеки, спираючись на власний досвід та успішні кейси протидії агресії рф в інформаційному та кіберпросторі», – сказала Наталія Ткачук.

Учасники зустрічі висловили впевненість у подальшому успішному співробітництві та зазначили важливість тривалого та ефективного обміну інформацією та досвідом у сфері кібербезпеки для підвищення колективної стійкості у кіберпросторі усієї Європи.