Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату17.04.2024, 16:58

Олександр Литвиненко: росія посилює кампанію пропаганди і дезінформації проти України

narada 17042024.jpgросійська федерація посилює свою активність проти України в інформаційній сфері. На цьому в середу, 17 квітня, акцентував увагу Секретар РНБО України Олександр Литвиненко під час робочої наради з питань інформаційної безпеки в умовах воєнного стану з представниками структур у сфері стратегічних комунікацій.

narada 170420245.jpgНа думку Олександра Литвиненка, протистояти цим загрозам в інформаційному просторі можна завдяки узгодженому й своєчасному реагуванню на ворожі наративи, формуванню проактивної позиції в створенні власного контенту.

narada 170420246.jpg«Взаємодія представників відповідних структур Сил оборони України дозволять випереджати і перемагати ворога не лише на полі бою, а й в інформаційній площині», – зазначив Секретар РНБО України.

narada 170420242.jpgУчасники наради обговорили шляхи протидії російській дезінформації, зокрема застосування стратегічних комунікацій в умовах воєнного стану, використання соцмереж як джерел інформації, взаємодію структур з журналістами, просування у світі правдивих, заснованих на фактах, наративів про військову агресію рф в Україні, оперативнішого реагування на події у світі.