Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату31.05.2024, 16:16

Сергій Дубовицький – учасникам форуму «Українська культурна спадщина»: Культурна спадщина – невід'ємний елемент національної безпеки

photo_1_31.05.2024.pngКерівник служби з питань соціальної та гуманітарної безпеки Апарату РНБО України Сергій Дубовицький взяв участь у пленарній дискусії «Закон: захист чи перешкода» ІІ-го Форуму «Українська культурна спадщина #ДійЗадляСпадщини», що відбувся 30-31 травня у Києві.

Учасники панелі говорили про ініціативи законодавчих та виконавчих органів влади у царині захисту культурної спадщини. Зокрема, відповідно до Стратегії національної безпеки України, затвердженої Указом Президента України № 392 від 14 вересня 2020 року, одним із завдань Української Держави є рішуче протистояння гуманітарній агресії, розвиток української культури як основи консолідації української нації та зміцнення її ідентичності.

Сергій Дубовицький зазначив, що 30 квітня за участі Секретаря Ради національної безпеки і оборони Олександра Литвиненка відбулася зустріч з провідними діячами культури та мистецтва, яких запросили долучитися до роботи над Українською доктриною.

Сергій Дубовицький зазначив, що у зв’язку з цим при Апараті РНБО України було створено міжвідомчу робочу групу й підготовлено позиційний документ стосовно підтримки культури й збереження культурної спадщини, який після доопрацювання буде винесено на загальнонаціональне обговорення.

Для довідки:

Форум «Українська культурна спадщина #ДійЗадляСпадщини» має на меті створити спільну платформу для громадянського суспільства, держави, культурної спільноти, міжнародних донорів та інституцій, які працюють з темою збереження культурної спадщини.

Організатори заходу: Програма сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні. Партнерами заходу є Міністерства культури та інформаційної політики України, UNESCO Desk in Ukraine, House of Europe, Український інститут.