Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату18.06.2024, 17:10

Наталія Ткачук: Побудова кіберстійкості та надання відсічі агресору – спільне з країнами ЄС завдання

Image 3 .jpegСекретар НКЦК, керівниця служби з питань інформаційної та кібербезпеки Апарату РНБО України Наталія Ткачук взяла онлайн участь у Європейському діалозі з управління Інтернетом (EuroDig) – щорічному загальноєвропейському форумі, присвяченому неформальному та інклюзивному обговоренню питань політики управління Інтернетом за участі всіх зацікавлених стейкхолдерів.

EuroDig стартував 17 червня у Вільнюсі. Його головним організатором виступила Служба регулювання зв’язку Литви у співпраці з міністерствами закордонних справ, транспорту та зв’язку, економіки та інновацій, Комітетом розвитку інформаційного суспільства та громадською організацією GoVilnius. Цього року ключовою темою заходу було визначено «Баланс інновацій та регулювання».

За словами організаторів, в умовах широкомасштабної агресії з боку рф проти України Європейський Союз оцінює всі ризики ескалації кіберзагроз і працює над зміцненням цифрової інфраструктури. Зловмисні дії не знають національних кордонів і не обмежуються однією ціллю. Тому європейські країни, не полишаючи розбудови власної обороноздатності, звертають увагу на важливості працювати разом для досягнення мети із побудови колективної кіберстійкості. Це визначає пріоритет створення колективної оборони, набагато міцнішої, ніж та, що міг би забезпечити собі один актор.

У панельній дискусії на тему «Один за всіх, усі за одного: роль співпраці для підвищення кіберстійкості в Європі» учасники обговорили різноманітні аспекти співробітництва для підвищення європейської кіберстійкості.

Під час свого виступу Наталія Ткачук поділилася успішними прикладами такої взаємодії з боку України як на міжнародному рівні, так і кейсами державно-приватного партнерства в умовах кібервійни.
«росія продовжуватиме кіберагресію як проти України, так і проти країн ЄС. Побудова кіберстійкості та надання відсічі агресору – наше спільне завдання. Тільки у партнерстві з державами, міжнародними організаціями, громадянським суспільством ми зможемо протистояти ворогу», – наголосила вона.

За результатами сесії буде зібрано низку найкращих практик, пов’язаних із співробітництвом у сфері кібербезпеки, а також продовжено взаємодію між Україною та країнами ЄС задля підвищення рівня кіберстійкості країн-учасниць та партнерів.