Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату12.08.2024, 19:13

Оборонні дії на фронті, операція в Курській області: Президент України провів Ставку

Президент України Володимир Зеленський у понеділок, 12 серпня, провів засідання Ставки Верховного Головнокомандувача. Під час Ставки присутні розглянули низку питань.

Зокрема, Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський доповів щодо оборонних дій на фронті та операції в Курській області. Він відзначив, що наразі Україна контролює близько 1000 км² території рф.

«Вдячні всім солдатам і командирам за стійкість та рішучі дії. Серед іншого доручили міністру внутрішніх справ, іншим урядовцям, СБУ підготувати гуманітарний план для території проведення операції», — сказав Президент України.

Також під час засідання звучала доповідь Першого віце-прем'єр-міністра України - Міністра економіки України Юлії Свириденко щодо збільшення долі українського виробництва в державних закупівлях.

Володимир Зеленський доручив Координаційному штабу, ГУР, СБУ та МВС підготувати стратегію повернення українців з російського полону.

Міністерству оборони та дипломатам було поставлено завдання представити перелік необхідних дій з українського боку, необхідних для отримання дозволу від партнерів на використання далекобійної зброї для захисту нашої території.

Відео: офіційна Facebook-сторінка Президента України Володимира Зеленського