Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату11.09.2024, 16:47

Секретар РНБО України провів зустріч із радниками президента Литви

Lithuania 11092024 2.jpgСекретар РНБО України Олександр Литвиненко у середу, 11 вересня, провів зустріч із радниками президента Литовської Республіки Кястутісом Будрісом і Рімою Малакаускієне.

Lithuania 11092024 4.jpgУ ході спілкування основну увагу було приділено безпековій ситуації в Україні, зокрема наслідкам щоденних атак держави-агресора по українських містах, руйнуванню об’єктів критичної інфраструктури, насамперед енергетичної системи.

Lithuania 11092024 3.jpgОлександр Литвиненко висловив вдячність за економічну та дипломатичну допомогу й звернув увагу литовських колег на підготовку Україною другого Саміту миру.

Секретар РНБО підкреслив, що російська федерація від початку продемонструвала незацікавленість у Саміті миру, тоді як позиція України чітка й зрозуміла – реалізація Формули миру Президента України Володимира Зеленського, що ґрунтується на нормах міжнародного права.

Lithuania 11092024 1.jpgЗі свого боку старший радник президента Литви Кястутіс Будріс висловив слова підтримки народу України у боротьбі з російським агресором і наголосив, що Литва продовжує надавати необхідну військову допомогу нашій державі та робить все можливе, аби Україна стала ближче до НАТО.

Сторони висловили сподівання на продовження і розвиток двосторонньої співпраці та взаємодії між країнами.