Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату08.10.2024, 11:33

Підтримка України у відбудові та відновленні: Олександр Литвиненко зустрівся з делегацією італійських парламентаріїв

202410083.jpegСитуація на передовій, першочергові потреби українських воїнів, виробництво зброї, відновлення енергетичної інфраструктури, повоєнна відбудова України. Цим та іншим питанням була присвячена зустріч Секретаря РНБО України Олександра Литвиненка з делегацією Парламенту Італії на чолі з заступником Голови Палати депутатів Італії, Президентом Групи парламентської співпраці Італія-Україна Джорджо Муле.

202410082.jpegДо складу делегації також увійшли Надзвичайний і Повноважний Посол Італії в Україні Карло Формоза, голова XII Комісії Палати депутатів, голова Секції дружби Італія-Україна Уго Каппеллачі та інші.

202410081.jpegСекретар РНБО подякував італійському народові за підтримку та спільну роботу з відновлення справедливого миру. Зокрема він підкреслив, що Україна високо цінує тверду позицію Італії щодо підтримки Формули миру та нашої інтеграції в ЄС і НАТО.Обговорюючи першочергові потреби Збройних Сил України, було зроблено особливий наголос на тому, що Україні необхідна далекобійність та більше систем ППО.

20241008.jpegЗі свого боку заступник Голови Палати депутатів Італії Джорджо Муле запевнив, що його країна продовжить підтримувати Україну у відновленні енергетичної системи та реалізації Формули миру.

За підсумками зустрічі сторони домовились продовжувати роботу з усіх обговорених питань.