Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату28.05.2020, 17:56

Секретар Ради національної безпеки і оборони України О. Данілов провів зустріч з головою Представництва ЮНІСЕФ в Україні Л. Сілвандер

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов провів зустріч з головою Представництва ЮНІСЕФ в Україні Лоттою Сілвандер.

Під час зустрічі сторони обговорили питання безпеки водних ресурсів України, зокрема, в контексті кліматичних змін та маловоддя, що спостерігалося в останні роки. Особливу увагу сторони приділили проблемі забезпечення якісною питною водою жителів Донецької та Луганської областей та підтримки належного функціонування КП «Компанія «Вода Донбасу».

Секретар РНБО України зазначив, що забезпечення населення якісною питною водою є одним з пріоритетів національної безпеки України, визначених Президентом України Володимиром Зеленським. «Чиста та якісна питна вода для українців - це наша ключова ціль, і вона закріплена у Стратегії національної безпеки України «Безпека людини - безпека країни», - сказав О. Данілов, підкресливши важливість у цьому контексті розробки водної стратегії України.

Л. Сілванлер, у свою чергу, презентувала результати дослідження, проведеного ЮНІСЕФ, щодо оцінки ризиків системи водопостачання КП «Компанія «Вода Донбасу» у 2015-2017 роках. Серед ключових питань, що вимагають вирішення, пані Сілванлер назвала необхідність ефективного управління водними ресурсами, розробки планів управління басейнами річок в контексті посух та підвищення кліматичної стійкості України.

Л. Сілвандер також висловила готовність ЮНІСЕФ і надалі надавати Україні експертну та ресурсну підтримку.

Сторони домовились активізувати співпрацю у практичній площині між Апаратом РНБО України та ЮНІСЕФ у питаннях забезпечення водної безпеки України.

Фотогалерея