Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату08.04.2021, 18:04

НКЦК при РНБО України 5-7 квітня ц.р. провів навчальний захід для технічних фахівців «Реагування на кіберінциденти, збір цифрових доказів»

Національний координаційний центр кібербезпеки при Раді національної безпеки і оборони України 5-7 квітня 2021 року провів навчальний захід для технічних фахівців «Реагування на кіберінциденти, збір цифрових доказів», організований за підтримки Фонду Цивільних Досліджень та Розвитку США в Україні (CRDF Global) та Державного департаменту США.

trening 0804_1.jpgУчасть у заході взяли 30 учасників - представників основних суб’єктів забезпечення кібербезпеки та об’єктів критичної інфраструктури з енергетичного сектору.trening 0804_5.jpg

У перший день навчань слухачам було викладено теоретичну частину,
6-7 квітня п’ять команд, сформованих з учасників заходу, змагалися у виконанні технічних завдань щодо оперативного виявлення та реагування на кіберінциденти.

Задля покращення взаємодії учасників та обміну інформацією було розгорнуто платформу автоматизованого обміну індикаторами MISP.

Для слухачів було створено умови, максимально наближені до реальних – команда з представників НКЦК виконувала функцію CERT, що дозволило ефективно використовувати здобуті знання на практиці, напрацювати алгоритм реагування на інциденти в тестовому середовищі.

Перемогу здобула команда, до складу якої увійшли представники Держзпецзв’язку, Національної гвардії України, НАЗК, НАДС, Київської міської державної адміністрації та Міжнародного аеропорту «Київ» (Жуляни).