Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату30.11.2021, 09:44

О. Данілов провів нараду з питань забезпечення населення якісною питною водою

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов провів нараду щодо стану виконання рішення РНБО України від 30 липня 2021 року «Про стан водних ресурсів України»», уведеного в дію Указом Президента України від 13 серпня 2021 року № 357, зокрема, з питань забезпечення населення якісною питною водою.

Відкриваючи нараду, О. Данілов наголосив, що забезпечення населення якісною питною водою є питанням національної безпеки, адже згідно з Конституцією України життя та здоров’я людини є найвищою цінністю.

За словами Секретаря РНБО України, місцеві органи влади вживають недостатніх заходів до забезпечення підтримки у належному стані систем централізованого водопостачання та водовідведення, а також модернізації цих систем для забезпечення населення якісною питною водою відповідно до вимог Державних санітарних норм і правил.

О. Данілов наголосив на необхідності максимальної відкритості місцевих органів влади перед населенням у питанні якості питної води, яку воно споживає. «Приховати сьогодні нічого не можливо. Маємо розуміти чітку картину у розрізі кожної з 1421 зареєстрованих територіальних громад, кожна з яких повинна мати чіткий план із забезпечення населення якісною питною водою», - підкреслив Секретар РНБО України.

Окремо О. Данілов наголосив на необхідності проведення інформаційної кампанії для населення про важливість активної участі у процесі ухвалення рішень щодо підтримки у належному технічному стані водопровідних мереж та якості комунальних послуг з постачання питної води.

Участь у нараді також взяли заступник Секретаря РНБО України Олексій Соловйов, член НКРЕКП Ольга Бабій, заступник Голови Держпродспоживслужби Анатолій Вовнюк, перший заступник Міністра охорони здоров’я України Олександр Комаріда, перший заступник Міністра економіки України Денис Кудін, президент Української асоціації підприємств водопровідно-каналізаційного господарства «Укрводоканалекологія» Дмитро Новицький, заступник Міністра розвитку громад та територій України Наталія Хоцянівська, т.в.о. Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Олександр Стрілець, заступник виконавчого директора Асоціації міст України Ярослав Рабошук, заступник директора державної установи «Інститут громадського здоров’я ім. О.М. Марзеєва Надія Полька, фахівці Апарату РНБО України.