Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату02.06.2023, 15:01

О. Данілов: Настав час показати справжню міць демократії

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов провів зустріч з делегацією «Атлантичної ради» на чолі з її президентом Фредеріком Кемпе. До складу делегації також увійшли віце-президент «Атлантичної ради» Грем Брукі, директор Євразійського центру «Атлантичної ради», колишній Посол США в Україні Джон Гербст та представник «Атлантичної ради» в Україні Мирослава Лузіна.

02_06_2023.jpgПід час зустрічі сторони обговорили широке коло питань українсько-американського співробітництва та обмінялися думками щодо безпекової ситуації у світі та регіоні.

Олексій Данілов висловив вдячність американській стороні за потужну всебічну підтримку України в її боротьбі з державою-агресором – рф, та відзначив сміливість американських експертів відвідувати нашу державу під час повномасштабного вторгнення та щоденних обстрілів.

Секретар РНБО України наголосив на тому, що після перемоги у війні «ми маємо історичний шанс розбудувати нову державу». «Ми обов’язково виграємо війну, і маємо так само, спільно з партнерами, не програти у мирі», - зазначив він. «Розвиток і справедливість – це наріжні камені глибокої повоєнної трансформації України, - сказав О. Данілов. - Україна довела, що є прихильником демократичного розвитку, а свобода – це головна потреба нашого народу».

На переконання Олексія Данілова, «боротьба за свободу не обмежена часом», і вимоги України щодо завершення війни залишаються незмінними. «Будь-які гібридні сурогати – це лише відкладання у часі повторних зазіхань рф на наші території», - сказав він, наголосивши на важливості дієвих безпекових гарантій для України, зокрема, вступу в НАТО.

02_06_2023_1.jpgСторони приділили окрему увагу питанню протидії дезінформації та дослідження загрози цифрового авторитаризму, а також окреслили перспективи практичного співробітництва у цій сфері.

Своєю чергою, пан Кемпе наголосив на тому, що «рамки глобального майбутнього», чим займається його аналітичний центр, «необхідно формувати разом з Україною». Також американська сторона запевнила у тому, що й надалі сприятиме забезпеченню усебічної підтримки України з боку США та реалізації євроатлантичних прагнень нашої країни.