Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату05.06.2023, 16:00

С. Демедюк взяв участь у п’ятому засіданні Кібердіалогу України та США

Заступник Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Сергій Демедюк взяв участь у п’ятому засіданні Двостороннього українсько-американського Кібердіалогу.

1 червня 2023 року делегації України та Сполучених Штатів Америки зустрілися в м. Таллінн (Естонія), щоб скликати 5-й Кібердіалог України та США – щорічну дискусію з питань кіберполітики.

Під час діалогу делегація Сполучених Штатів підтвердила свою непохитну відданість підтримці кіберзахисту України перед обличчям невиправданої та неспровокованої військової агресії росії проти України. У рамках цієї підтримки Сполучені Штати співпрацюють з Конгресом, щоб надати Україні додаткові 37 мільйонів доларів кібердопомоги, що у загальному обсязі становитиме 82 мільйони доларів починаючи з лютого 2022 року та понад 120 мільйонів доларів – з 2016 року. Ця підтримка допомогла посилити спроможність України виявляти, стримувати та реагувати на кіберінциденти та загрози, а також надала підтримку для захисту критично важливих мереж і цифрової інфраструктури.

Сторони обмінялися поглядами на роль кібербезпеки в довгостроковому розвитку цифрової стійкості України, включаючи підтримку інституцій та обʼєктів критичної інфраструктури. Учасники обмінялися думками щодо майбутньої співпраці між Україною та США з кібернетичних питань, зокрема обміну досвідом України у цій сфері.

До складу української делегації на чолі із заступником Міністра закордонних справ Антоном Демьохіним увійшли заступник Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Сергій Демедюк, заступник Міністра цифрової трансформації Георгій Дубинський, заступник Міністра оборони з питань цифрового розвитку Віталій Дейнега, начальник Головного управління радіоелектронної та кіберборотьби Генерального штабу ЗСУ Іван Павленко, заступники Голови Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України Віктор Жора та Олександр Потій, директор департаменту Служби зовнішньої розвідки України Олег Кірій, заступник начальника департаменту кібербезпеки СБУ Іван Калабашкін, заступник начальника Департаменту кіберполіції Національної поліції України Олег Заворотній, начальник управління цифрового розвитку та кібербезпеки Міністерства енергетики Роман Кравідз, керівник служби забезпечення діяльності НКЦК Апарату РНБО Сергій Прокопенко та Надзвичайний і Повноважний Посол України в Естонії Мар’яна Беца.

Посол з особливих доручень з питань кіберпростору та цифрової політики Натаніель Фік з Державного департаменту очолював делегацію США, до складу якої увійшли виконуюча обов’язки національного директора з кібербезпеки Білого дому Кемба Уолден, заступник помічника міністра оборони Майк Еоянг, заступник командувача кіберкомандування США генерал-лейтенант Тімоті Хо, Бригадний генерал Чад Радуеге з Європейського командування США, заступник помічника міністра внутрішньої безпеки Томас Макдермотт і виконавчий директор Агентства з кібербезпеки та безпеки інфраструктури Брендон Уейлз, а також представники Федерального бюро розслідувань та USAID.

Члени делегацій висловили вдячність уряду Естонії за можливість зустрічі в Таллінні.