Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату07.06.2023, 11:54

Олексій Данілов: Реакція ООН, яка замість засудження підриву Каховської ГЕС святкує день російської мови, дивує

Реакція ООН на терористичний акт – підрив Каховської ГЕС, дивує. Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов в ефірі «24 каналу» у вівторок, 6 червня 2023 року.

«Країна, яка понад 460 днів веде відкриту війну проти нашої незалежності, здійснила терористичний акт, а ООН святкувала день російської мови, - сказав він. – У світі відбувається не те, що мало б відбуватись, якщо ми говоримо про совість та справедливість».

За словами Олексія Данілова, ситуація, яка склалася внаслідок підриву Каховської гідроелектростанції, становить загрозу не тільки для України, але й для інших держав, береги яких омиває Чорне море, оскільки у Дніпро вилилося щонайменше 150 тонн машинного мастила.

Він розповів, що 6 червня о 2:50 про терористичний акт було поінформовано вище військово-політичне керівництво України, і Президент України Володимир Зеленський провів екстрене засідання РНБО щодо ситуації на Каховській ГЕС, за підсумками якого ухвалено ряд важливих доручень.

Ситуація нині, сказав Секретар РНБО, «складна, але контрольована», повідомивши, що є підтоплення житлових будівель, жертв ані з-поміж цивільного населення, ані з-поміж військових немає. «Будемо уважно слідкувати за подальшими подіями, є відповідні математичні розрахунки. Але вода – це стихія, яку вкрай складно спрогнозувати»,– підкреслив він.

Олексій Данілов зазначив, що росіяни підірвали Каховську ГЕС, аби завадити контрнаступу Збройних Сил України. Водночас, заявив він, ніщо не завадить українським захисникам звільнити тимчасово окуповані території.