Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату12.01.2023, 15:24

О. Данілов: Невдовзі на росії почнеться війна за владу

Невдовзі на росії почнеться війна за владу. Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов в ефірі національного телемарафону (ТК «Рада») у четвер, 12 січня ц.р.

Секретар РНБО сказав, що з учорашнього дня «відбуваються певні кадрові процеси», «є внутрішні суперечки між арміями, які є в росії». «Усувають представників пригожина і кадирова - мається на увазі суровікін. І це тільки початок», - сказав він.

За його словами, невдовзі «внутрішні армії» рф почнуть з’ясовувати між собою стосунки, особливо зважаючи на те, що стан здоров’я путіна стрімко погіршується.

«Насамперед це боротьба за владу. По-друге, не треба забувати, що герасимов – керівник генерального штабу збройних сил рф, і нове призначення є підвищенням не тільки його позиції, а й взагалі ставок, які є у цій війні, - сказав О. Данілов. – Крім того, використали і кадрова, і пригожина, і після того, як вони стали не потрібні, їх посунули».

За його словами, внутрішні суперечки у рф будуть загострюватися, і «питання тільки в тому, коли в межах садового кільця почнеться з’ясування стосунків з використанням вогнепальної зброї і БТРів».

Відповідаючи на запитання щодо чергової хвилі мобілізації у рф, Секретар РНБО зазначив, що цей процес не припинявся, і репресивні дії російської влади щодо чоловіків призовного віку посилюватимуться.